NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

NOVOMĚSTŠTÍ ZASTUPITELÉ DOSTALI DALŠÍ OTEVŘENÝ DOPIS.

06.12.2019.
Doplněno 20.12.2019.


Příští Zastupitelstvo bude dne 12.12.2019 o tomto dopisu jednat.
Tak se podívejte, co tam pan Hofman napsal. Pokud jde o mě, tak tam vidím značnou míru smutku a skoro zoufalosti nad některými jevy v našem městě.
Dopis uveřejňuji v plném znění, na stránkách města je už také uveřejněn, ale nedozvíte se ani kdo ho napsal, i když byl samozřejmě podepsán, ani jména dalších osob, které jsou v dopise jmenovány.

Nechci zde, ani nemůžu, hodnotit skutečnosti uvedené v dopise. Možná budoucnost některé věci vyjasní.


Počkejme si tedy na to, co k tomu řeknou naši Zastupitelé na tom příštím Zastupitelstvu.





Doplnění dne 20.12.2019:

Připojuji bod 5.1 z jednání Zastupitelstva našeho města, který se zabýval výše uvedeným dopisem:

Citace:
5/1 Otevřený dopis a výzva zastupitelům města Nové Město nad Metují ze dne 02.12.2019 Identifikace:

Dne 02.12.2019 (tj. v den konání RM 29) doručil na podatelnu MěÚ Nové Město nad Metují, p. [osobní údaj odstraněn], "Otevřený dopis a výzvu zastupitelům Nového Města nad Metují". Podrobnosti viz příloha tohoto bodu.

Odůvodnění:
Dopis je adresován zastupitelům. RM 29 byla s dopisem seznámena a postoupila ho k projednání do programu ZM 10.

Vysvětlení: Tyč Petr, Bc. - tajemník MěÚ

Z podrobnějšího projednání:

V 18:07 hodin - "Identifikaci" bodu přečetl ST a otevřel k tomuto bodu diskusi. Dotázal se, zda není přítomen p. [osobní údaj odstraněn], zda nechce ke své výzvě vystoupit - ten ale přítomen na zasedání ZM nebyl.

V diskusi vystoupili tito zastupitelé:
Paní Žahourková - přečetla své vyjádření k Otevřenému dopisu a výzvě p. [osobní údaj odstraněn] s tím, že jí je líto, že nemůže toto říci p. [osobní údaj odstraněn] přímo zde do očí. Po slovech zastupitelky pí Žahourkové ostatní členové ZM spontánně zatleskali. ST, kterého se "Otevřený dopis" z velké části týkal - rovněž vystoupil se svým vyjádřením určeným p. [osobní údaj odstraněn] a i zastupitelům.

Ing. Maur, MBA - uvedl, že to udělal již písemně, ale zde chtěl i takto veřejně vyjádřil podporu těm, kteří jsou na webových stránkách www.novemestonm.com naprosto nechutně uráženi, takto napadaným vyslovuje podporu a uznání, ať se tím nenechají znechutit a neustupují před takovýmito praktikami. Vyzývá ty osoby, které stojí za uvedenými webovými stránkami, ať veřejně vystoupí.

Pan Hladík - jelikož je také terčem uvedeného webu, tak i on reaguje a uvádí, jakým způsobem zasahují tyto nechutnosti do jeho soukromého života.

Mgr. Balcarová - chtěla by navrhnout, abychom rozporovali vyjádření PČR, která tyto stránky označila za politickou satiru - byla by ráda, aby celý tento neblahý proces byl právně analyzován a byl zvolen společný postup proti takovýmto jevům.

ST - uvedl, že jsou proti němu podány 2 žaloby, 1 z nich je podána autorem Otevřeného dopisu a výzvy, a že do jejich vyřešení se nebude v dalších záležitostech tohoto typu angažovat. Uvedl, že je naprosto jasné, že kdokoliv vystoupí proti určité skupině lidí a jejich zájmům, je vzápětí uveden a napadán na tomto webu.

Mgr. Balcarová - ona chce rozporovat výsledek šetření PČR vhodnou a možnou právní cestou.

Paní Žahourková - vyjádřila své obavy a strach o sebe a svou rodinu - viz i výzvy občanům na onom webu k tomu, aby zastupitele sledovali, fotili apod.

Ing. Maur, MBA - souhlasí s návrhy pí Žahourkové a Mgr. Balcarové - je třeba vrátit se k tomu a po právní stránce prověřit, jak postupovat dále. Navrhuje proto tuto problematiku zařadit do programu pondělní RM 30, tj. dne 16.12.2019. Myslí si, že zastupitel Nového Města nad Metují se nemůže stát "lovnou zvěří" v tom smyslu, jak se o to pokouší na www.novemestonm.com.

Nikdo další se do diskuse k tomuto bodu nepřihlásil.

ST - přečetl upravený návrh usnesení - poté nechal hlasovat - hlasováno - 19 pro. Podrobnosti viz zvukový záznam z jednání ZM, který dle Jednacího řádu ZM je nedílnou součástí zápisu ze ZM a je společně se zápisem dostupný i na webu města.

K čl. 5/1 USNESENÍ č. ZM 10-307/19
ZM bere na vědomí "Otevřený dopis a výzvu zastupitelům Nového Města nad Metují", p. [osobní údaj odstraněn], ze dne 02.12.2019, ve znění přílohy tohoto bodu, a vyjádření zastupitelky pí Markéty Žahourkové, starosty města p. Petra Hableho, zastupitele Ing. Viléma Maura, MBA, zastupitele p. Jiřího Hladíka a zastupitelky Mgr. Jany Balcarové.

HLASOVÁNÍ - Pro: 19, Proti: 0, Zdržel se: 0, Nehlasoval: 2 - bylo přijato

Konec citace.


V posledním zápise z RM (RM č.30) je v bodu 8 "Diskuse" uvedena k výše uvedené věci tato věta:

Citace:
ST - informace o e-mailu od zastupitelky Mgr. Jany Balcarové - jde o záležitost navazující na diskusi vedenou na řádném veřejném zasedání ZM 10. Radní diskutovali o dalším možném postupu. ST - uvedl, že o tom jedná s právničkou úřadu, ta zpracuje vyjádření pro zastupitele o možnostech, jak postupovat při případném podání trestního oznámení atd. Byla diskutována i možná občansko-právní rovina této záležitosti.
Konec citace.



Vloženo 21.12.2019.
Po poslechu zvukového záznamu z posledního Zastupitelstva musím připomenout ještě jednu skutečnost:

V dopise pana Hofmana je mimo jiné uvedeno:

Citace:

"Seznámím vás s událostí, ke které došlo v Sokolovně při konání veřejného fóra dne 19.11.2019.
Paní Žahourková ke mně a ke skupince mých známých, se kterými jsem se bavil o přestávce, přistoupila a začala mě obviňovat, že web na kterém byly uveřejněny maily, které zaslala paní Žahourková mně a panu Machovi, patří mně. Že na nás chtěla podat trestní oznámení, ale že by to nic nepřineslo, a tak nás zničí jinou cestou. U pana Macha se v jeho dílně najdou drogy a na mě si také nějakou cestu najde, aby mě zničila".

Konec citace.

Připomínám, že rozhovor se odehrál na veřejnosti ve vestibulu Sokolovny.
Přiznám se, že bych očekával, že na Zastupitelstvu bude k tomuto odstavci v dopise položena otázka. Komu a jaká otázka nechť si čtenář této stránky laskavě domyslí. Není to těžké.
Bohužel žádná taková otázka k uvedené pasáži z dopisu nepadla. Dokonce tam zazněl v jedné chvíli i potlesk.

Jindřich Buchal.